Heltne, în finală la Mondiale**

Atleta s-a calificat cu a treia performanţă, 19.10, din prima încercare

Atleta Anca Heltne s-a calificat direct, sâmbătă, în finala probei de aruncare a greutăţii, după ce a reuşit a treia performanţă a seriei, cu 19.10 metri, la Campionatele Mondiale de sală de la Doha.

Anca Heltne a îndeplinit baremul de calificare în finală, minimum 18.50 metri, din prima încercare, astfel că nu a mai forţat cu alte aruncări, obţinând cu cei 19.10 metri clasarea pe locul trei al calificărilor.

Finala probei de aruncare a greutăţii va avea loc duminică, Anca Heltne fiind ultima sportivă română rămâsă în comeptiţie la CM de sală de la Doha.

Ancuţa Bobocel a ratat, vineri, calificarea în finala probei de 3000 de metri, după ce a încheiat seria a doua a calificărilor pe locul 9, cu timpul de 8:54.08 minute, aceasta fiind cea mai bună performanţă a carierei pentru sportiva română.

Tot vineri, atleta Adelina Gavrilă a ratat calificarea în finala probei de triplusalt, cea mai bună încercare a sa fiind de 13.45 metri. Baremul de calificare în finala probei a fost de 14.20 metri, dar cu săritura de 13.45 metri, din a doua încercare, atleta română nu l-a îndeplinit şi nici nu a reuşit să se claseze în primele opt sportive, ocupând locul 15, din cele 19 concurente care au luat startul.

Obiectivul impus de FR Atletism a fost calificarea în două-trei finale. Campionatele Mondiale de sală de la Doha se vor încheia duminică.

sursa: Mediafax

www.prosport.ro