România, în urna a treia valorică la tragerea la sorţi a CE de handbal feminin


Naţionala de handbal feminin a României se va afla în urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din luna decembrie, evenimentul fiind programat sâmbătă, la Odense (Danemarca).

handbalistele românce s-au calificat la CE 2010 / FOTO: Grup RC

Echipa României a încheiat pe locul secund grupa I de calificare, iar acest lucru o va costa la tragerea la sorţi a grupelor CE din luna decembrie, fiind repartizată în urna a treia valorică, alături de campioana mondială Rusia, vicecampioana mondială Franţa şi Suedia.

Procedura forului european de profil de împărţire în urnele valorice a presupus repartizarea în prima urnă valorică a campioanei continentale en-titre, Norvegia, plus alte trei echipe de pe locul I din grupele de calificare, adică Spania, Muntenegru şi Germania, apoi repartizarea în urna a doua valorică a altor trei echipe câştigătoare de grupe – Croaţia, Ungaria, Ucraina, plus cea a naţiunii organizatoare, Danemarca, în timp ce în urna a treia valorică a mai rămas o singură câştigătoare de grupă, Franţa, căreia i s-au alăturat trei echipe de pe locurile II – Rusia, România şi Suedia. În urna a patra valorică se vor afla ultimele patru echipe de pe locul secund în grupele de calificare, adică Serbia, Slovenia, Olanda şi Islanda.

Turneul final va avea loc între 7 şi 19 decembrie. La ultima ediţie a CE, în 2008, naţionala României a ocupat locul cinci.

sursa:www.realitatea.net

 

Lasă un comentariu