” Grupa mortii ” la C.E de handbal pentru Romania. Spania, Serbia şi Danemarca


După ce la ultima ediţie a Campionatului European de handbal feminin România a ocupat locul 5, „tricolorele” antrenate de Radu Voina vor avea acum parte de o grupă infernală la competiţia din Danemarca şi Norvegia.

Misiune grea pentru handbalistele românce la CE din decembrie 2010 / FOTO: Grup RC

Aşa cum selecţionerul Radu Voina a avertizat înaintea tragerii la sorţi, România nu va avea parte de adversari facili la Campionatul European. Tragerea la sorţi ce a avut loc sâmbătă, la Odense, în pauza unui meci amical Danemarca – Norvegia, a hărăzit României adversari cum nu se putea mai incomozi: Spania, Danemarca şi Serbia.

România nu va avea deloc viaţă uşoară în grupa A preliminară de la CE. „Tricolorele” au pierdut în faţa Spaniei la Campionatul Mondial din decembrie 2009, scor 25-26, şi au ratat calificarea în semifinalele competiţiei.

Danemarca, triplă campioană olimpică (1996, 2000, 2004), este în ultimii ani o mare forţă în handbalul feminin la nivel de reprezentative, după ce au ratat participarea la CM 2007 şi la JO de la Beijing, din 2008. „Scheletul” naţionalei daneze este format din jucătoare de la Viborg, echipă care în acest an a învins în finala Ligii Campionilor pe Oltchim Râmnicu Vâlcea, principalul „furnizor” de jucătoare al echipei României.

La tragerea la sorţi au participat patru jucătoare reprezentative în echipele lor naţionale, între ele şi Cristina Neagu, de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Reprezentativa României a făcut parte din urna a treia valorică, după ce a încheiat grupa de calificare pe locul doi.

Componenţa grupelor la CE din perioada 7-19 decembrie este următoarea:

Grupa A: Spania, Danemarca, ROMÂNIA, Serbia

Grupa B: Muntenegru, Croaţia, Rusia, Islanda

Grupa C: Germania, Ucraina, Suedia, Olanda

Grupa D: Norvegia, Ungaria, Franţa, Slovenia.

Meciurile din cadrul grupelor preliminare se vor juca în oraşele daneze Aalborg şi Aarhus (grupele A şi B) şi în cele norvegiene Larvik şi Lillehammer (grupele C şi D). Apoi, partidele din grupele principale se vor disputa la Herning (Danemarca) şi Lillehammer (Norvegia), urmând ca semifinalele, meciurile de clasament şi finalele să se joace la Herning.

www.realitatea.net

Lasă un comentariu